bril blog fotoVorige week deelde een van mijn coachings cliënten over terugkerende misselijkheid en maagklachten op haar werk. Eerst had ze die zoveel mogelijk proberen te negeren,  want the show must go on. Geen tijd om aandacht te geven aan pijntjes! Maagtabletten en aangepaste voeding gaven verlichting, maar niet genoeg.

Ze vroeg mij of ik nog tips en tools had.


 

pijnklachten zijn niet goed

Maag – of andere pijnen zijn lastig, komen nooit uit en betekenen dat er iets niet niet goed is. We noemen ze niet voor niets klachten! Maar je kunt er ook anders naar kijken. Deze zogenaamde klachten zijn een gevolg van een onderliggende oorzaak en een signaal van ons lichaam dat om aandacht vraagt.

korte of lange termijn oplossing

Je kunt de symptomen bestrijden met een pijnstiller, antidepressivum of slaapmiddel, maar hier zet je jezelf op een gevaarlijk dwaalspoor: met het wegnemen van de onaangename klacht hoefde mijn cliënt niet dieper te kijken en ging voor de korte termijn oplossing. Terwijl door juist je te verbinden met pijnlijke signalen die je lichaam je geeft, de sleutel ligt tot herstel, niet tijdelijk maar structureel.

stress en gedrag aanpassen

Luisteren naar je lichaam vraagt om aanpassing van je gedrag en dit is vaak niet de makkelijkste weg. Bij zelfonderzoek van mijn cliënt bleek de oorzaak van haar maagklachten een toename van spanning en opgelopen stress op haar werk te zijn. Een structurele oplossing voor haar pijnklachten werd pas mogelijk toen zij zich hier bewust van werd, de bron van stress opspoorde en haar gedrag er op aan paste.

intelligentie van het lichaam

Wat wij klachten noemen is een uiterst fijnzinnig proces van het lichaam om te lozen en zich te ontdoen van alles wat te veel is, zoals stress en afvalstoffen. Het is een in gang zetten van een reorganisatie die per definitie leidt tot een nieuwe en betere balans. Waarbij er altijd aan kwaliteit van leven gewonnen wordt! Een beter woord voor ziekte zou daarom transformatie of reorganisatie kunnen zijn.

aan de grondslag van een reorganisatie op fysiek niveau staat altijd een reorganisatie op bewustzijnsniveau

Share
This