Pieter de Koning

Na zijn opleiding als dramatherapeut en psychodrama-therapeut, werkte Pieter de Koning twintig jaar in de psychiatrie en de forensische psychiatrie, zowel met volwassenen als met jeugd. Daarna was hij enkele jaren als psycholoog werkzaam in de re-integratiebranche. Enige tijd geleden heeft hij zich als zelfstandig therapeut gevestigd in Utrecht.

Vragen als hoe verhouden we ons tot onszelf en onze omgeving en hoe kom je tot gedragsverandering; boeien hem mateloos. Hij is nieuwsgierig hoe we onszelf en anderen steeds beter kunnen begrijpen en ontwikkelen. Invoelingsvermogen, humor en relativering zijn belangrijke waarden in zijn werk en persoonlijke leven.

Pieter is een groot theater liefhebber en heeft zelf op het toneel gestaan. Hij gebruikt zijn kennis en levenservaring, waarin hij ook de nodige problemen heeft overwonnen, met een persoonlijke benadering omdat ieder mens uniek is. Hij is praktisch ingesteld, en gericht op wat hier en nu voor verbetering kan zorgen.

Pieter is  57 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Voor meer info kijk op praktijk de Koning

V.L. Consultant

De humor, relativering, geduld en vasthoudendheid van Pieter verschafte mij glasheldere inzichten over het waarom van mijn gedrag en concrete handvatten voor de dagelijkse praktijk.”

samenwerking met praktijk de Koning

Pieter en Marcus maken gebruik van elkaar expertise en zo kan het soms zijn dat zij cliënten aan elkaar doorverwijzen. Pieter geeft tegenwoordig ook brainspotting en deze sessies kunnen ook online gehouden worden.