Een TouchPro® Europe Stoelmassage is een effectieve tool voor vermindering van stress en houdt ziekteverzuim laag

De TouchPro® Europe Stoelmassage

Met het regelmatig aanbieden van een TouchPro® Europe stoelmassage, investeert u in de gezondheid van uw medewerkers. Dit is een goede en bewuste keuze. Deze tijd waarin steeds meer mensen worstelen met stress en burnout klachten, vraagt van ons om structureel stress verminderende tools in te zetten. De TouchPro® Europe Stoelmassage is een van die tools!

Stoelmassage kort maar krachtig

De TouchPro® Europe Stoelmassage behandelt nek, schouders, rug, armen, handen, heupen en hoofd. De techniek is gebaseerd op de traditionele Japanse kunst van de acupressuur. Dit is een van de oudste massagevormen ter wereld. Het kan over de kleding heen worden gegeven (geen olie!) en duurt ongeveer 15 a 20 minuten. Het is dan ook een korte tijdsinvestering op de werkplek, met een optimaal resultaat.

Stoelmassage houdt ziekteverzuim laag

Niet alleen medewerkers met RSI-, schouder- en nekklachten kunnen veel baat hebben bij stoelmassages. Ook wetenschappelijk onderzoek toont een significante vermindering aan van stresssymptomen, psychische vermoeidheid en problemen aan het bewegingsapparaat. Met een toename van alertheid, focus en vitaliteit. Want medewerkers die goed in hun vel zitten, presteren beter en houden het ziekteverzuim laag.

Stoelmassage en belastingvoordeel

Stoelmassages vallen ook in 2018 onder de ARBO voorzieningen en hebben binnen de WKR een extra gunstige regeling. De fiscus heeft stoelmassage de ‘nihil-waardering’ toegekend. Dit houdt in, dat uw organisatie fiscaal voordeel geniet, omdat stoelmassages voor 100% als bedrijfskosten mogen worden opgevoerd. Uw bedrijf kan dit uw medewerkers onbeperkt en onbelast aanbieden, zonder dat deze ten laste komen van de vrije ruimte, die voor medewerkers mag worden ingezet. Het werkkostenregeling forfait blijft op deze manier onbelast, zodat voor het personeel nog 1,2% van de totale (fiscale) loonsom volledig kan worden benut. De kosten voor de stoelmassages registreert u als eindheffingsloon en de BTW is als voorbelasting aftrekbaar van de omzetbelasting.

Kosten voor werkgevers volledig aftrekbaar

Stoelmassage is volledig aftrekbaar en kan onbelast en onbeperkt worden verstrekt als:

  • de werkgever een ARBO plan heeft en stoelmassage in redelijkheid deel uit maakt van dat ARBO plan;
  • stoelmassages tijdens werktijd plaats vinden en de werknemer geen eigen bijdrage hoeft te betalen;
  • er geen sprake is van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Tarieven stoelmassages bij s p a r k

Tarieven voor stoelmassages zijn, bij een eenmalige opdracht, 60 euro excl. BTW per uur. Minimale duur is 2,5 uur; denk aan evenementen, beurzen e.d.

Wij rekenen, afhankelijk van de duur van een eventueel contract en de hoeveelheid massages per dag, een tarief per stoelmassageWij maken uiteraard graag een voorstel op maat.

Voor  info kun je bellen met Martine over s p a r k