voor structureel herstel van burnout is het herkennen van saboterend gedrag en het aanleren van nieuw gedrag essentieel

stress en burnout

Stress en burn-out klachten ontstaan niet zo maar, hier gaat een jarenlang proces van te veel stress met te weinig ruimte voor herstel aan vooraf. Heb je maar weinig energie om aan de dag te beginnen? Is de motivatie weg of voel je niets meer? De stress kan in een aantal jaren zo hoog oplopen, dat het lichaam opgebrand raakt. Stress en burn-out klachten zijn ingrijpende fysieke, psychische én vooral emotionele ontregelingen waarin je terecht kan komen.  Er zijn verschillende stadia met allerlei klachten die je misschien niet direct als zodanig herkent.

burnout effectief behandelen

s p a r k is gespecialiseerd in diagnose en behandeling bij burn-out. Behandeling zorgt voor het weer opladen en herstel van zowel het cognitieve, fysieke als emotionele systeem. Met tools hoe om te gaan met stress en kennis over een gezonde lifestyle. Wij bieden zowel individuele trajecten als het intensieve trainingstraject Mens tot Mens

voorkom uitval

Een scherpe diagnose van de ernst van de situatie is de eerste stap naar een duurzaam resultaat. Het is belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium van dit proces in te grijpen om zeer langdurige uitval te voorkomen. Preventief leren omgaan met stress en dit integreren in de dagelijkse werkzaamheden is vanzelfsprekend te prefereren boven behandeling, wanneer het eigenlijk al te laat is.

Wilma Noort - Directie secretaresse s’ Heeren Loo

“Na al langere tijd rond te hebben gelopen met gevoelens van vermoeidheid, zowel mentaal als fysiek, was het duidelijk dat er iets moest gebeuren. Want ondanks minder werk en meer rust, namen klachten alleen maar toe. De holistische behandelmethode van s p a r k sprak me erg aan. De intake brachten mijn klachten duidelijk in kaart en die bevestiging had ik nodig.”

E.B - Actrice

“Marcus heeft mensenkennis en met zijn no-nonsense aanpak het vermogen om gelijk de kern en essentie van het probleem naar boven te halen. Hij is goed in staat om je eigen denken en gedragingen onder de loep te nemen zonder dat je daarbij het gevoel van falen hebt. Hij stuurt juist aan op je eigen kracht en leert je te accepteren waar je grenzen liggen.”

C.K. Technisch medewerker

De behandelingen bij Martine vond ik een enorme aanvulling. Het leren luisteren naar mijn lichaam heeft mij geholpen de verbinding tussen mijn geest en lichaam meer in balans te brengen om zo een beter evenwicht in mijn leven te bewerkstelligen. Zij werkt toegewijd en zet zich volledig in voor jouw gehele gezondheid.” 

meer clientverhalen

voor meer clienten verhalen kijk ook op http://psycholoogharderwijk.com/category/stress-burnout/