voor herstel van stress en burnout klachten is het herkennen van saboterend gedrag en het aanleren van nieuw gedrag essentieel

stress en burnout klachten

Stress en burnout klachten ontstaan niet zo maar. Hier kan een jarenlang proces van te veel stress met te weinig ruimte voor herstel aan vooraf gaan. Heb je maar weinig energie om aan de dag te beginnen? Is de motivatie weg of voel je niets meer? De stress kan in een aantal jaren zo hoog oplopen, dat het lichaam opgebrand raakt.

een diagnose is de eerste stap

Stress en burnout klachten zijn ingrijpende fysieke, psychische én vooral emotionele ontregelingen waarin je terecht kan komen.  Er zijn verschillende stadia met allerlei klachten die je misschien niet direct als zodanig herkent. Daarom is als eerste een scherpe diagnose heel belangrijk. Dit kan confronterend zijn, maar biedt een nieuw perspectief als je weet waar je aan kan werken.

zelfherstellend vermogen van het lichaam

s p a r k is gespecialiseerd in diagnose en behandeling bij stress en burn-out klachten. Uit ervaring weten wij dat er bereidheid en wilskracht voor nodig is om een burn-out te overwinnen. Daar is moed voor nodig. s p a r k gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en werkt oorzakelijk. En na dit traject weet je ook beter waar jouw grenzen liggen. 

stress en burnout klachten effectief behandelen

Behandeling van stress en burn-out klachten zorgt voor het weer opladen van al jouw systemen. Met groeiend zelfinzicht geef je ook een sterke impuls aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden tools hoe om te gaan met stress en en een gezonde manier van leven. Dit werkt door in alles wat je leven inhoudt en zin geeft, van levensenergie tot relaties tot efficiency op je werk.

voorkom uitval

Het is belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium in te grijpen. Hoe langer je doorgaat, hoe langer uitval zal duren. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het van belang dat je leert preventief te werken om stress belastbaar te houden. En dit integreert in jouw dagelijks leven.

heb je vragen, neem contact op

Een goede diagnose is de eerste stap. Mocht je klachten hebben, ook als je die niet goed kan duiden, dan kan je altijd vrijblijvend contact opnemen. Marcus staat je graag te woord: over spark

stress en burn-out klachten

Wilma Noort - Directie secretaresse s’ Heeren Loo

“Na al langere tijd rond te hebben gelopen met gevoelens van vermoeidheid, zowel mentaal als fysiek, was het duidelijk dat er iets moest gebeuren. Want ondanks minder werk en meer rust, namen klachten alleen maar toe. De holistische behandelmethode van s p a r k sprak me erg aan. De intake brachten mijn klachten duidelijk in kaart en die bevestiging had ik nodig.”

E.B - Actrice

“Marcus heeft mensenkennis en met zijn no-nonsense aanpak het vermogen om gelijk de kern en essentie van het probleem naar boven te halen. Hij is goed in staat om je eigen denken en gedragingen onder de loep te nemen zonder dat je daarbij het gevoel van falen hebt. Hij stuurt juist aan op je eigen kracht en leert je te accepteren waar je grenzen liggen.”

C.K. Technisch medewerker

De behandelingen bij Martine vond ik een enorme aanvulling. Het leren luisteren naar mijn lichaam heeft mij geholpen de verbinding tussen mijn geest en lichaam meer in balans te brengen om zo een beter evenwicht in mijn leven te bewerkstelligen. Zij werkt toegewijd en zet zich volledig in voor jouw gehele gezondheid.” 

David van der Laan – Projectleider Technisch Beheer bij Unica

“Ik had al langere tijd last van spanningen. Dit vertaalde zich naar heftige fysieke pijnen in mijn lichaam, terwijl ik emotioneel niets meer voelde. Ik heb mij ziek moeten melden op mijn werk en zo kwam ik bij Marcus van den Roovaart terecht.

Marcus is zeer kundig en weet hoe verstand, lichaam, hart en ziel in elkaar verweven zijn. Marcus heeft mij geleerd de controle over mijn leven weer terug te krijgen en mij geleerd hoe ik beter met stress kan omgaan, zowel mentaal, fysiek als emotioneel.”

meer clientverhalen

voor meer clienten verhalen kijk ook psycholoogharderwijk.com